Tuesday, September 27, 2011

riik loojangus

Nägin unes pundi inimestega kuhugi kõndimist, kus kogemata plaksu tehes märkasin, et pingil istuv joobnud aafriklane selle peale kohe valvsaks muutus. Kahtlustasin kohe, et küllap ta on hõimust, mis omavahel click-language'is suhtles, aga nüüd seal (Euroopas?) alla käinud. Selle peale hakkasin kõike plakse ja klõpsatusi seltskonnas tähele panema.
Kõndisin kõrvuti ka aafrika naisega, kellest noorem ei pidanud pingele vastu ja ütles mulle, et Ghanas (?) ei ole enam naisi. Ta mõtles seda tõsiselt.
Hakkasime ükshaaval kuskilt kõrgelt, justkui lae alt alla hüppama. Keegi hüüdis: "Euroopa on lõppenud!" Ronisin pinnalt pinnale, et poleks nii kõrge langemine, ajasin kõikuma hiiglaslikul kaminasimsil oleva massiivse kivist mehetorso, mõtlesin Soomest ja ei tundunud tähtis, et see põrandale kildudeks võib kukkuda, all nägin vana sõpra, kes maha prantsatades püsti tõusis ja asjalikult minema kõndis, ülejäänud olid lihtsalt inimesed, ilma Euroopata.

1 comment:

Anonymous said...

Ma ei ole psühhoanalüütik, aga mulle tundub, et selline unenägu tuleb rahvastikutiheduse erinevusest Eestis ja Hollandis. Kui viitsid, googelda overcrowding ja anxiety. Mingid psühholoogilised mõjud on: A loss of privacy; A sense of unease; Too much exposure to the actions and behaviors of others; A lack of quiet and peace. Just guessin'.