Saturday, September 11, 2010

proovi ise mõista

seiklesin ülisuures katuseta tellismajas1, kus polnud tubasid, vaid ainult tellistest laotud tubade seinad, pooleldi lagunenud. suhtlesin elanikega, fluffy tegi mulle ringkäiku. küsisin, et kas katusele saab minna. f vastas, et mõnikord saab, aga viimasel ajal alati enam ei saa. olukord oli kuidagi boheemlaslikult lohakas ja sõbralik. hiljem olin koos mingite tüdrukutega, kes kõik olid kuidagi ekaga seotud. narivooditel, kõikide kehad sädelesid ihukreemist ja puudrist. ühel tüdrukul oli kaasas Maci külmkapp - suur kosmoselaev, mille uksed avanesid aeglaselt eepilise valguse ja muusika taustal. sees oli kõikvõimalikke maiustusi, kõik teised tormasid külmkapi juurde ja haarasid, mis said, mina suhtusin rahulikult. panin vahepeal asju õigele kohale, kui keegi midagi suvaliselt loopis.
üks mees tuli minuga rääkima. tegi mingi komplimendi mu riietuse kohta. küsisin, kas ta on ameeriklane.2 suhtusin temasse külmalt. ta läks ujuma.
rääkisin sädelevate tüdrukutega juttu, neil oli tuba, mille sees oli mitu narivoodipesa. mulle tundus, et üks üritab ülemise korruse tala läbi saagida. ütlesin, et ei maksa munni mängida, mitte sellepärast, et ma muretseksin, kellele sa halba teed, vaid lihtsalt on munni mängimine väga munn tegevus. olime endiselt suures lagunenud kommuunimajas.
nüüd istusin laua taga õues puude all ja porilompide vahel ühe mehe ja ühe naisega. naine ei rääkinud eesti keelt, kuigi ta õppis soome-ugri teaduskonnas.3 inglise keelt rääkis vaevaliselt. üritasin talle selgeks teha, et My little brother went to a kindergarten that HAD NO ROOF.4 siis tuli kirss. tal oli seljas sinine kleit, peas valge kübar ja ees sinine mask, nii et tundus, et kogu ta pea on tehtud sinisest marmorist. ta kleidi küljes rippus veel üks sinine mask ja üks valge mask. ta ütles, et see on saladus, mitu inimest ta enda poole peole kutsub neljapäeval. siis otsustas ta korraks kõrvalolevale künkale ronida ja sealt mööda köit kilekoti sees alla sõita. ta maandus vastu maad otse porilompi, nii et ta vasak pool oli üleni porine ja parem pool oli täiesti puhas.

1 Referents narva mnt ühisurkale
2 Referents kultuuridevahelise kommunikatsiooni loengule, kus räägiti ameeriklaste tühjadest komplimentidest
3 Referents TÜ-le
4 Mõtlesin sama eelpoolmainitud kommuunimaja

No comments: