Sunday, August 31, 2008

alateadlik

Nägin unes, et ema helistas mulle ja ütles, et vene väed tulevad eestisse. Peame hakkama magama telkides oma endise maja aias. küsisin, et kuidas see ohutum on, aga ta ei vastanud. asjade käik kulges hoopis selliseks, et olin laagris mõndade oma endiste klassikaaslaste ja teiste inimestega oma minevikust kunstigümnaasiumi (või mingi sarnase kooli) ühes klassiruumis, kus magasime magamiskottidega laudade peal. kummalisel kombel oli seal kõrval kohe lihakombinaat, mida praegu lammutatakse. mäletan, et vaatasin aknast välja ja mõtlesin, et irooniliselt ainsad helid, mis me kuuleme, on meie enda pommid vastu vana maja. [need olid ikka vägevad pommid. näiteks aknast nägin, et seal askeldas üks suur lind, kes võttis kaalupommi sanga oma noka vahele ja viskas selle vastu maja. teiselt poolt tuli taevast suur põlev meteoriidimoodi pomm.]
uni jätkus nii, et kõndisin Signega mingis meeletult suures hoones, selle asustatud ala oli nagu mingi kaubanduskeskus vms, aga me läksime suurde ruumi, kus hoiti reaktiivlennukeid. laed olid kõrged & paistsid läbi, iga laeruudu sees loksus vesi. kui seal kõndisime, siis mängis mingi usa filmidest tuntud ülevat tunnet tekitav muusika. me kõndisime päris kiiresti (& hoidsime käest kinni ^_^) ja äkitselt hakkasime sellist mängu mängima, et laskume pikali maha ja libiseme selle hooga. signe libises täiega kaugele.

teine uni oli eepiline muinasjutt. esimeses stseenis, mida mäletan, oli suur loss printsesside & draakonitega. teises stseenis ujun oma kahe õega väga sügavas ja kurjakuulutavas järves kandes musti gootikingi, mis mind kiiremaks muutsid.

1 comment:

Edvin Aedma said...

Sellega seoses tuli mulle meelde üks temaatiline anekdoot.

Eesti, Läti ja Leedu otsustavad ühiselt venemaad rünnata ning kindralid hakkavad koos s6jan6u pidama. L6puks j6utakse ka eesti vägede strateegiani.
"Kuidas me siis rünnaku sooritame?"
"Teeme nii, et jalavägi koos soomukitega ründab l6unast, ja lennvuägi... ahjaa, lennuvägi ei saagi kahjuks rünnata."
"Miks?"
"Sest lendur on meil praegu haige."