Thursday, August 13, 2009

hoia lunastaja tagaistmel


"Onu Tomi onnike", no99. mida öelda? meedias on seda etendust nii palju kajastatud, et kõik juba ammu teavad, mida arvata. Muidugi oli see hea, kuid lisaks heale oli ta ka veel ülikontsentreeritud orjuse, inimlikkuse ja rassismi käsitlus. Ma loodan, et see mõjutab maailma kulgu (veel) kuidagi. Kogu etenduse ümber on veel ka hunnik lisamaterjali, mis tegelikult moodustab ühe osa sellest - kava on raamatusuurune, palju tekste on kodulehel. No-likult naljakas, no-likult sügav ja tõsine ning no-likult sümboleid täis põimitud.


Muuseas tšekkisime üle No ees olevat viljapõldu. Kuidagi umbrohtu kasvanud oli .( Ei tea, kas hakkabki enam leiba andma...

Ööbisin hea Krisi pool, varahommikul jalutasin tänavatel (watched the weather change) ning kui pundiga hääletamismoona hankisime, sai ka meie tripp täielikuks - vastu jalutas Rasmus Kaljujärv. Hahaa.

2 comments:

Saara said...

ma käisin ka seda neegrilugu vaatamas. mõjus hästi, see tähendab, et mõjus.

kas sa ei leia, et nad võiks teha mingi õpilaste-tudengi-eri, st eriti odavad piletid?
käiks kogu aeg teatris, aga tallinnasse sõit+pilet nöörib täiega...

ja ma olen natsa haige ja vist sonin palavikus tahtes lihtsalt midagi öelda.

Piret Karro said...

Tere, Saara .)
Leian küll, et piletid võiksid veel odavamad olla, aga tuleb välja (listikirja põhjal, mille NO-lt just sain), et nende silmis ongi tudengieri 170-kroonised piletid. (Tegelikult võiksid hoopis bussipiletid odavamad olla) Sellepärast me sinna teatrisse alati häälega lähemegi, et käik liialt ei nööriks..

Ole tugev ja saa ruttu terveks!